Migrenele s-ar putea dovedi mortale pentru șoferii în vârstă, susține un studiu
Posted inStiri

Migrenele s-ar putea dovedi mortale pentru șoferii în vârstă, susține un studiu

Migrenele s-ar putea dovedi mortale pentru șoferii în vârstă, susține un studiu

ianuarie 13

11:50
2024

Timp citire articol: 3 minut(e)

Cercetătorii americani au descoperit o legătură îngrijorătoare între un diagnostic nou de migrenă în rândul adulților mai în vârstă și probabilitatea ca aceștia să fie implicați într-un accident de mașină.

O echipă de la facultatea de medicină Anschutz, din Colorado, a descoperit că șoferii de peste 65 de ani care au început recent să se confrunte cu migrene au o probabilitate de trei ori mai mare de a fi implicați într-un accident de mașină, comparativ cu cei fără migrene.

Interesant este că cei care aveau un istoric îndelungat de migrene nu au prezentat un risc crescut de accidente.

Migrenele afectează mai mult de 7% dintre adulții americani cu vârsta de peste 60 de ani, potrivit autorilor

„Populația americană îmbătrânește, ceea ce înseamnă că un număr tot mai mare de șoferi adulți în vârstă ar putea să-și vadă abilitățile de conducere afectate de simptome de migrenă pe care nu le avea anterior”, spune cercetătoarea principală a studiului, dr. Carolyn DiGuiseppi, profesor la facultatea de sănătate publică din Colorado, într-un comunicat al universității.

Potrivit medicului, aceste simptome includ somnolență, scăderea concentrării, amețeli, dureri de cap debilitante și multe altele.

Studiul a urmărit peste 2.500 de șoferi activi cu vârste cuprinse între 65 și 79 de ani în cinci zone din Statele Unite, timp de cinci ani.

Cercetătorii au clasificat participanții în trei grupe: cei diagnosticați anterior cu migrene, cei care au avut simptome de migrenă pentru prima dată în timpul studiului și cei care nu au avut niciodată migrene.

Rezultatele arată că, în timp ce persoanele cu un diagnostic anterior de migrenă nu au prezentat o probabilitate crescută de accidente,

 » Citește mai mult din articol…