Au fost identificate primele cazuri documentate de transmitere a HIV prin intermediul acelor cosmetice
Posted inStiri

Au fost identificate primele cazuri documentate de transmitere a HIV prin intermediul acelor cosmetice

Au fost identificate primele cazuri documentate de transmitere a HIV prin intermediul acelor cosmetice

aprilie 29

12:01
2024

Timp citire articol: 3 minut(e)

Centrele americane pentru prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au anunțat luni că au identificat primele cazuri documentate de transmitere a infecției cu virusul imunodeficienței umane (HIV) prin intermediul acelor cosmetice.

Trei femei care au fost diagnosticate cu HIV după ce au fost supuse unor proceduri de tratament facial împotriva îmbătrânirii la un centru spa medical fără licență din statul american New Mexico sunt considerate a fi primele cazuri documentate de persoane care au contractat virusul printr-o procedură cosmetică în care s-au folosit ace, au declarat oficiali americani din domeniul sănătății.

Procedeul de întinerire facială cu plasmă bogată în trombocite (PRP), numit și „tratament vampir”, utilizează propriul sânge pentru a promova producția de colagen și pentru a declanșa factorii de creștere.

Centrele americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au declarat într-un raport asupra morbidității și mortalității de săptămâna trecută că o investigație asupra clinicii, desfășurată din 2018 până în 2023, a arătat că această a reutilizat aparent echipamente de unică folosință destinate unei singure utilizări, informează AP.

Deși transmiterea HIV din sângele contaminat prin injectare nesterilă este un risc bine cunoscut, raportul indică faptul că aceasta este prima documentare din Statele Unite a unor potențiale infecții care implică servicii cosmetice.

Multe dintre tratamentele cosmetice populare sunt administrate cu ace, cum ar fi Botoxul pentru a atenua ridurile și substanțele pentru umplerea buzelor.

Un „tratament facial vampir”, sau procedura de microneedling – sau mezoterapia invazivă este o procedură care se bazează pe introducerea de colagen în piele, cu scopul de a obține un efect de întinerire și de a reduce ridurile sau cicatricile de la nivelul tenului – cu plasmă bogată în trombocite, implică extragerea propriului sânge al clientului,

 » Citește mai mult din articol…