Moderna obține o finanțare pentru a dezvolta un vaccin gripal bazat pe tehnologia ARN mesager
Posted inStiri

Moderna obține o finanțare pentru a dezvolta un vaccin gripal bazat pe tehnologia ARN mesager

Moderna obține o finanțare pentru a dezvolta un vaccin gripal bazat pe tehnologia ARN mesager

martie 27

17:07
2024

Timp citire articol: 2 minut(e)

Compania biofarmaceutică americană Moderna, specializată în dezvoltarea de tratamenteși vaccinuri bazate pe tehnologia ARN mesger (ARNm), a obținut o finanțare de 750 de milioane de dolari de la un fond de investiții pentru a dezvolta un vaccin gripal.

Finanțarea a fost acordată de fondul de investiții Blackstone Life Sciences și vizează dezvoltarea unui vaccin gripal bazat pe ARNm, potrivit unui comunicat al fondului. În cazul în care vaccinul va fi dezvoltat cu succes și va fi autorizat, Blackstone Life Sciences va primi redevențe din comercializarea lui.

Moderna are în prezent mai multe vaccinuri în curs de dezvoltare pentru diverse afecțiuni, de la cancer până la virusul sincițial respirator (RSV). Bugetul pentru cercetare-dezvoltare al companiei este de 4,5 miliarde de dolari în 2024, în condițiile în care dezvoltarea de vaccinuri este costisitoare.

Tocmai pentru a-și asigura resurse necesare pentru investiții, Moderna oferă investitorilor opțiunea de a investi într-un anumit produs, urmând să încaseze procente din vânzări în cazul autorizării.

În 2024, trei vaccinuri dezvoltate de Moderna vor fi testate în studii clinice de fază 3. Compania speră să obțină autorizații de punere pe piață pentru noi produse, în condițiile în care înregistrează pierderi după reducerea încasărilor din vaccinul anti-Covid-19, primul și singurul său produs de succes de până acum. Doar în 2023, Moderna a raportat pierderi de 4,7 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

În studiile clinice derulate până acum, vaccinul gripal ARNm dezvoltat de Moderna a generat un răspuns mai puternic împotriva tulpinilor gripale A și B în comparație cu vaccinurile gripale tradiționale, confirm unor rezultate publicate în septembrie 2023. Compania va depune solicitări de autorizare de punere pe piață pentru vaccinul gripal în acest an pe principalele piețe farmaceutice.

 » Citește mai mult din articol…