Un dispozitiv pentru tratarea cancerului a încetinit progresia bolii către creier, într-un studiu clinic avansat
Posted inStiri

Un dispozitiv pentru tratarea cancerului a încetinit progresia bolii către creier, într-un studiu clinic avansat

Un dispozitiv pentru tratarea cancerului a încetinit progresia bolii către creier, într-un studiu clinic avansat

martie 27

18:00
2024

Timp citire articol: 4 minut(e)

Metastazele cerebrale pot fi tumori secundare care se formează atunci când celulele canceroase se desprind de tumora primară și călătoresc prin sânge sau prin sistemul limfatic pentru a forma noi tumori (sau metastaze) în creier.

Metastazele cerebrale reprezintă un factor de prognostic negativ în cancerul pulmonar fără celule mici (NSCLC) și au un impact negativ asupra funcției neurocognitive și a calității vieții.

Opțiunile de tratament pentru pacienții cu metastaze cerebrale cauzate de NSCLC sunt limitate la neurochirurgie, SRS (radiochirurgia stereotactică care utilizează mai multe fascicule de radiații focalizate cu precizie pentru a trata tumorile), radioterapie pe tot creierul sau combinații ale acestor opțiuni.

Cu toate acestea, având în vedere neurotoxicitatea și declinul semnificativ al funcționării cognitive, radioterapia întregului creier (WBRT) este o opțiune de tratament nefavorabilă, de aceea, sunt necesare noi opțiuni terapeutice pentru un control intracranian mai mare, minimizând în același timp riscul de evenimente adverse neurocognitive.

Tratarea tumorilor solide cu câmpuri TT (Tumor Treating Fields sau TTFields) este considerată o terapie de pionierat pentru tumorile solide agresive cum sunt cancerele cerebrale de tip glioblastom multiform (GBM), cea mai agresivă tumoră cerebrală, și metastazele la creier cauzate de alte tumori canceroase primare.

Dispozitivul cu câmpuri TT ajută la crearea de câmpuri electrice care perturbă creșterea celulelor canceroase, întrerupând capacitatea acestora de a se diviza.

Producătorul internațional cu sediul în New Jersey, Novocure a anunțat miercuri că dispozitivul său cu câmpuri TT pentru tratarea tumorilor solide a îndeplinit principalul obiectiv al unui studiu în stadiu avansat, încetinind progresia cancerului către creier la pacienții cu cancer pulmonar fără celule mici.

TTFields, utilizează un dispozitiv operat de pacient pentru a crea câmpuri electrice care,

 » Citește mai mult din articol…